• Vår julgåva till Läkare utan Gränser - Nyhet - Videnca

  Vår julgåva till Läkare utan Gränser

  Vi på Videnca vill hjälpa till med humanitär medicinsk katastrofhjälp till människor som drabbats av väpnade konflikter, kriser, epidemier och naturkatastrofer, och till befolkningsgrupper som saknar sjukvård på grund av social eller geografisk isolering. Därför sänder vi vår julgåva till Läkare utan Gränser.

  Läs mer
 • Videnca hälsar Järfällahus välkommen som ny kund - Nyhet - Videnca

  Videnca hälsar Järfällahus välkommen som ny kund

  Under våren gick Videnca ut i en upphandling gällande IT-drift och är mycket stolta över att ha blivit utsedda som leverantör.

  Läs mer
 • Social engineering - det räcker att ha otur en gång - Nyhet - Videnca

  Social engineering - det räcker att ha otur en gång

  Begreppet är inte nytt, men metoderna blir alltmer avancerade. Så pass avancerade att det numera är avsevärt enklare att trilla dit om man inte är vaksam. Idag är social engineering ett effektivt sätt att ta sig in bakom de fysiska och tekniska barriärerna för att komma åt IT-systemen. Syftet är lägga vantarna på värdefull information eller ett kunna plantera skadlig kod från insidan.

  Läs mer
 • Mindre företag nya måltavlan för cyberattacker - Nyhet - Videnca

  Mindre företag nya måltavlan för cyberattacker

  Antalet cyberattacker som är avsedda att orsaka skada är redan fler än under hela 2018 enligt en rapport som nyligen släppts av IBM X-Force IRIS. Det handlar om riktade attacker som förstör data och sätter miljontals hårdvaruenheter ur spel. Notan för att hantera attackerna landar på astronomiska belopp.

  Läs mer
 • Hur går en cyberattack till? - Nyhet - Videnca

  Hur går en cyberattack till?

  Cyberangrepp är ett strategiskt redskap för statsmakter och en lukrativ arena för kriminella som växer för varje dag. Så pass lukrativ att den idag räknas som en egen bransch - och omsätter mer än världens samlade knarkhandel. Läs mer.. 

  Läs mer
 • Teknisk spjutspets - För att ingenting ska hända - Nyhet - Videnca

  Teknisk spjutspets - För att ingenting ska hända

  Både statlig verksamhet och näringslivet behöver behålla sina hemligheter för att skydda sin verksamhet. För att hantera cyberangrepp och underrättelsehotet behöver hela samhället förbättra skyddet.

  Läs mer
 • Övervakade, ja. Överraskade? Nej. - Nyhet - Videnca

  Övervakade, ja. Överraskade? Nej.

  Ny teknik gör att vi förenklar vår vardag på en nivå som inte var tänkbar för en generation sedan men det här  är ett tve-eggat svärd. Vi behöver ta ansvar för hur pass mycket data vi sprider vidare. Det här behöver vi lösa både som individer, företag och myndigheter. Läs mer här.

  Läs mer
 • Affärsnyttan är allt - Nyhet - Videnca

  Affärsnyttan är allt

  Idén om att IT-säkerhet skulle vara en stor bromskloss för affärerna ligger som en blöt filt över många branscher. I själva verket är det precis tvärtom. När du säkrar dina system och din data så kan du investera utan att behöva oroa dig för att satsningarna inte håller tätt fogarna, då kan vi börja tala om affärsnytta. Läs mer..

  Läs mer
 • Energiåtervinning i våra serverhallar - Nyhet - Videnca

  Energiåtervinning i våra serverhallar

  Ryktet om energiåtervinningen i våra serverhallar har nått Japan. Ett TV-team från Fuji TV flög över för att utforska lösningen närmare.

  Läs mer
 • Närlagrad data - Nyhet - Videnca

  Närlagrad data

  Underrättelsehotet mot Sverige är mer omfattande än på många uppger Klas Friberg, chef på Säkerhetspolisen. Den tekniska utvecklingen har gjort statliga aktörers cyberinhämtning mer avancerad och underrättelsehotet mot Sverige är också ett säkerhetshot. Läs mer.. 

  Läs mer
 • Hotbilden mot Sverige ökar - Nyhet - Videnca

  Hotbilden mot Sverige ökar

  En cyberattack kan göra större skada än många känner till. Underrättelsehotet mot Sverige är mer omfattande än på flera år uppger Klas Friberg, chef på Säkerhetspolisen. Läs mer.. 

  Läs mer
 • Säkerhetsskyddslagen på 2 minuter - Nyhet - Videnca

  Säkerhetsskyddslagen på 2 minuter

  Säkerhetsskydd handlar om att företag och myndigheter som bedriver säkerhetskänslig verksamhet ska arbeta förebyggande för att skydda sig mot brott som kan hota rikets säkerhet, till exempel spioneri, sabotage, terroristbrott och andra brott som kan hota verksamheten samt skydd i andra fall av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter. Läs mer.. 

  Läs mer